0524-582141 info@beeldeningees.nl
 

Peter van Tilburg

Peter van Tilburg
Peter van Tilburg
Peter van Tilburg
Peter van Tilburg
Kunstenaars:

De beelden van Peter van Tilburg zijn gemaakt van plaatstaal, soms gecombineerd met roestvrijstaal, koper of glas. De vorm ontstaat door het met elkaar verbinden van geometrische figuren als cirkels en rechthoeken, die soms plat en soms gebogen zijn. De kracht van de beelden zijn de felle kleuren waarin de samenstellende vormen gespoten zijn. Je kan niet om de beelden heen, je ziet ze al van verre. Ook de omvang van de beelden draagt daaraan bij. De beelden gaan een relatie met hun omgeving aan, vooral wanneer ze in een natuurlijke omgeving staan, of in de buurt van gebouwen met een expressieve architectuur.  Krachte elementen versterken elkaar!

Peter van Tilburg

DE ZOMER IS BEGONNEN IN GEES

Na een koud en nat voorjaar begint de tuin zich nu snel te ontplooien.   De bomen lopen uit en de eerste bloeiers laten zich zien. Veel vogels bouwen hun nest en dansen de verleiding.
Tegen deze achtergrond hebben meer dan 30 kunstenaars hun mooiste beelden, schilderijen, sieraden en andere objecten opgesteld en opgehangen.

Een spectaculaire expositie is uitgerold, vol verrassingen. Voor de trouwe bezoekers van Beelden in Gees zijn er oude bekenden, maar ook hebben we weer een keur aan nieuwe kunstenaars naar Gees kunnen lokken. Ze komen uit Nederland, Duitsland, België  en Frankrijk, alle denkbare materialen zijn door hen gebruikt. Een aparte groep is die van de net-afgestudeerden van de Klassieke Academie; zij tonen hun talent.  Om bij te komen van alle indrukken biedt het terras van de brasserie voor ieder een hapje en een drankje, met uitzicht op tuin en kunst. En op woensdagavonden in de zomer is er muziek in de tuin. 
Een echt dagje uit bij Beelden in Gees!