0524-582141 info@beeldeningees.nl
 

Noor Brandt

Noor Brandt
Noor Brandt
Noor Brandt
Noor Brandt
Kunstenaars:

Noor Brandt maakt beelden van dieren en soms mensen. Ze worden van brons en neolith gemaakt en zijn heel levensecht.   De pose van de dieren geeft hen iets menselijks, het dier wordt een beetje mens. De twee pinguïns bespreken de weersverwachting, de beren dansen en het nijlpaard heeft net een goede mop gehoord. Bijzonder is ook de optocht van vijf diersoorten met in totaal negen dieren die eensgezind in dezelfde richting lopen.  
De verwarering neemt toe als je ziet dat de pinguïns groter zijn dan de kleine olifant en de giraf drie keer zo groot is als de grote olifant. De wereld van Noor Brandt kent vreemde kostgangers!

Noor Brandt

DE ZOMER IS BEGONNEN IN GEES

Na een koud en nat voorjaar begint de tuin zich nu snel te ontplooien.   De bomen lopen uit en de eerste bloeiers laten zich zien. Veel vogels bouwen hun nest en dansen de verleiding.
Tegen deze achtergrond hebben meer dan 30 kunstenaars hun mooiste beelden, schilderijen, sieraden en andere objecten opgesteld en opgehangen.

Een spectaculaire expositie is uitgerold, vol verrassingen. Voor de trouwe bezoekers van Beelden in Gees zijn er oude bekenden, maar ook hebben we weer een keur aan nieuwe kunstenaars naar Gees kunnen lokken. Ze komen uit Nederland, Duitsland, België  en Frankrijk, alle denkbare materialen zijn door hen gebruikt. Een aparte groep is die van de net-afgestudeerden van de Klassieke Academie; zij tonen hun talent.  Om bij te komen van alle indrukken biedt het terras van de brasserie voor ieder een hapje en een drankje, met uitzicht op tuin en kunst. En op woensdagavonden in de zomer is er muziek in de tuin. 
Een echt dagje uit bij Beelden in Gees!