0524-582141 info@beeldeningees.nl
 

Yke Prins

Yke Prins
Yke Prins
Kunstenaars:

Kalligrafie, het schilderen met een Japanse kwast en Oost-Indische inkt op papier, vormt de basis voor de kunst van Yke Prins maakt. Eerder heeft ze haar ontwerpen vertaald in bronzen beelden, de laatste jaren heeft ze gekozen voor corten-staal en roestvrij staal.  De thematiek is niet veranderd, het gaat om cyclische bewegingen in de natuur en groei. Bij het maken van haar beelden heeft zij vaak al de tuin voor ogen waar het beeld komt te staan, het beeld staat in dialoog met de cyclus die de natuur in een jaar doormaakt.  De tuin in Gees is daar bij uitstek voor geschikt!

 

Yke Prins

DE ZOMER IS BEGONNEN IN GEES

Na een koud en nat voorjaar begint de tuin zich nu snel te ontplooien.   De bomen lopen uit en de eerste bloeiers laten zich zien. Veel vogels bouwen hun nest en dansen de verleiding.
Tegen deze achtergrond hebben meer dan 30 kunstenaars hun mooiste beelden, schilderijen, sieraden en andere objecten opgesteld en opgehangen.

Een spectaculaire expositie is uitgerold, vol verrassingen. Voor de trouwe bezoekers van Beelden in Gees zijn er oude bekenden, maar ook hebben we weer een keur aan nieuwe kunstenaars naar Gees kunnen lokken. Ze komen uit Nederland, Duitsland, België  en Frankrijk, alle denkbare materialen zijn door hen gebruikt. Een aparte groep is die van de net-afgestudeerden van de Klassieke Academie; zij tonen hun talent.  Om bij te komen van alle indrukken biedt het terras van de brasserie voor ieder een hapje en een drankje, met uitzicht op tuin en kunst. En op woensdagavonden in de zomer is er muziek in de tuin. 
Een echt dagje uit bij Beelden in Gees!