0524-582141 info@beeldeningees.nl
 

Paz Sanz Fle

Paz Sanz Fle
Paz Sanz Fle
Paz Sanz Fle
Paz Sanz Fle
Kunstenaars:


Paz Sanz maakt beelden van vrouwen. Op ware grote, naakt en Afrikaans. Klei is haar favoriete materiaal, het is (verbonden met) de aarde, van alle tijden. Zij beeldt Afrikaanse vrouwen uit omdat die in haar gevoel veel dichter bij de natuur en bij de oorsprong staan dan de westerse mens. Haar Spaanse achtergrond speelt daarbij een rol, een cultuur waar lichaamstaal expressiever en fysieke aanraking vanzelfsprekender is dan in het noorden. De Afrikaanse vrouwen vervullen veel rollen in hun sociale context, zijn sterk en hebben veel innerlijke energie. Zij inspireren Paz Sanz steeds weer!  

Paz Sanz Fle

DE ZOMER IS BEGONNEN IN GEES

Na een koud en nat voorjaar begint de tuin zich nu snel te ontplooien.   De bomen lopen uit en de eerste bloeiers laten zich zien. Veel vogels bouwen hun nest en dansen de verleiding.
Tegen deze achtergrond hebben meer dan 30 kunstenaars hun mooiste beelden, schilderijen, sieraden en andere objecten opgesteld en opgehangen.

Een spectaculaire expositie is uitgerold, vol verrassingen. Voor de trouwe bezoekers van Beelden in Gees zijn er oude bekenden, maar ook hebben we weer een keur aan nieuwe kunstenaars naar Gees kunnen lokken. Ze komen uit Nederland, Duitsland, België  en Frankrijk, alle denkbare materialen zijn door hen gebruikt. Een aparte groep is die van de net-afgestudeerden van de Klassieke Academie; zij tonen hun talent.  Om bij te komen van alle indrukken biedt het terras van de brasserie voor ieder een hapje en een drankje, met uitzicht op tuin en kunst. En op woensdagavonden in de zomer is er muziek in de tuin. 
Een echt dagje uit bij Beelden in Gees!