0524-582141 info@beeldeningees.nl
 

Saskia Zuiderduin

Saskia Zuiderduin
Saskia Zuiderduin
Saskia Zuiderduin
Saskia Zuiderduin
Kunstenaars:

Saskia Zuiderduin maakt unieke en persoonlijke sieraden en objecten, in opdracht en als vrij werk. Als zij begint aan een autonoom werk dan heeft zij een vorm voor ogen. Vervolgens doen haar handen het werk. Soms leidt het tot de vorm die oorspronkelijk gedacht was, op andere momenten ontstaat er een heel nieuwe vorm, dat ook haarzelf verrast. Goud en zilver vormen de basis voor het werk, zij voegt daar regelmatig kleuren en organische materie aan toe, als sponskoraal, been, de tand van een wildzwijn, kralen van bakeliet en mammoetbot, lapis lazuli. Natuurlijke materialen die haar werk kenmerken. 

Saskia Zuiderduin

DE ZOMER IS BEGONNEN IN GEES

Na een koud en nat voorjaar begint de tuin zich nu snel te ontplooien.   De bomen lopen uit en de eerste bloeiers laten zich zien. Veel vogels bouwen hun nest en dansen de verleiding.
Tegen deze achtergrond hebben meer dan 30 kunstenaars hun mooiste beelden, schilderijen, sieraden en andere objecten opgesteld en opgehangen.

Een spectaculaire expositie is uitgerold, vol verrassingen. Voor de trouwe bezoekers van Beelden in Gees zijn er oude bekenden, maar ook hebben we weer een keur aan nieuwe kunstenaars naar Gees kunnen lokken. Ze komen uit Nederland, Duitsland, België  en Frankrijk, alle denkbare materialen zijn door hen gebruikt. Een aparte groep is die van de net-afgestudeerden van de Klassieke Academie; zij tonen hun talent.  Om bij te komen van alle indrukken biedt het terras van de brasserie voor ieder een hapje en een drankje, met uitzicht op tuin en kunst. En op woensdagavonden in de zomer is er muziek in de tuin. 
Een echt dagje uit bij Beelden in Gees!