0524-582141 info@beeldeningees.nl
 

Godfried Dols

Godfried Dols
Godfried Dols
Kunstenaars:

Begonnen als keramist verbreedde Godfried Dols na enige tijd zijn werkterrein naar brons, marmer en albast. Zijn inspiratie haalt hij uit ‘het leven zelf’, de Griekse mythologie en de schoonheid van het vrouwelijk lichaam. Het werk kenmerkt zich door een dynamisch spel van beweging, balans en zwaartekracht, met een barokke invloed van eigentijdse vrouwelijke en mythische elementen. Hij zoekt daarbij naar de beweging van het innerlijke van de mens en omhult die, zodat deze voelbaar wordt en emoties oproept. 

Godfried Dols

Ieder jaar kunt u bij ons twee grote tentoonstellingen bezoeken. Allereerst de zomerexpositie, die we organiseren van half april tot en met het laatste weekend van september. De zomerexpositie vindt plaats in de tuin en in de galerie. Dit jaar zijn er 37 hedendaagse kunstenaars uit Nederland, België, Duitsland, Frankrijk en Italië, die weer hun mooiste kunst aan u laten zien.  In de link op deze pagina kunt u informatie lezen over elke kunstenaar. 

Veel mensen bezoeken de zomerexpositie om lekker te wandelen in de tuin, die ieder seizoen weer nieuwe pracht laat zien. Er staan veel bijzondere planten, bomen en struiken, uit alle delen van de wereld.