0524-582141 info@beeldeningees.nl
 

Beitske Sikkema

Kunstenaars:

De beelden die Beitske Sikkema maakt hebben meestal de mens als uitgangspunt. De mens in relatie tot de omgeving, het landschap, de anderen. Kwetsbaarheid en verstilling spelen hierin een rol en het materiaal dat zij gebruikt ondersteunt dit. Zij maakt de beelden eerst naar waarneming, waarna ze gaat experimenteren: verhullen, bedekken, weghalen. Ze creëert lagen, het beeld krijgt een historie. Ze zet het beeld naar haar hand! 

Beitske Sikkema

Ieder jaar kunt u bij ons twee grote tentoonstellingen bezoeken. Allereerst de zomerexpositie, die we organiseren van half april tot en met het laatste weekend van september. De zomerexpositie vindt plaats in de tuin en in de galerie. Dit jaar zijn er 37 hedendaagse kunstenaars uit Nederland, België, Duitsland, Frankrijk en Italië, die weer hun mooiste kunst aan u laten zien.  In de link op deze pagina kunt u informatie lezen over elke kunstenaar. 

Veel mensen bezoeken de zomerexpositie om lekker te wandelen in de tuin, die ieder seizoen weer nieuwe pracht laat zien. Er staan veel bijzondere planten, bomen en struiken, uit alle delen van de wereld.

Daarna is er nog een herfstexpositie. Dit jaar organiseert de AKKA, de vereniging van afgestudeerden van de Klassieke Academie, een expositie in samenwerking met de Haagse Kunstkring. Veel kunst in de galerie en in een deel van de tuin.   Deze expositie gaat open op 18 oktober en sluit op 8 december. Open op de vrijdagen, zaterdagen en zondagen, van 12.00 tot 17.00 uur. Nadere informatie volgt.