0524-582141 info@beeldeningees.nl
 

Herfstexpositie 2017

Noorderlicht en Limburgse aarde
Na een stormachtige, echt Hollandse zomer maken we ons klaar voor een schilderachtige herfst; prachtig strijklicht, betoverende kleuren en vallende bladeren waarmee de natuur zich op de winterslaap voorbereidt.

De herfstexpositie sluit daar naadloos op aan. Wij hebben het dit jaar gezocht in groepen kunstenaars die verbonden zijn aan de uiteinden van Nederland, ver van de drukke Randstad, ver van de plek “waar alles gebeurt”. We laten zien dat er ook elders van alles gebeurt dat de moeite meer dan waard is!

De schilders in de expositie zijn allemaal afstudeerders van de Klassieke Academie in Groningen. Deze opleiding hanteert als uitgangspunt dat kunst niet alleen gaat over inspiratie en ideeën, kunst vraagt van de beoefenaar ook vakmanschap, kennis en kunde. Figuratie staat voorop! Dat alles zie je terug in de schilderijen van deze groep. 

Het andere deel van de expositie wordt gevuld door keramisten uit Limburg. Zij laten ons allerlei aspecten van keramiek zien, van gebruiksvoorwerpen en sieraden tot museale beelden, van aaibaar materiaal tot hard porselein.  Wij nodigen u van harte uit om de kunst te bekijken, tegen de herfstige achtergrond van de tuin. Wees welkom!

OPENINGSTIJDEN
De expositie is geopend van zaterdag 14 oktober tot en met zondag 17 december, op vrijdag tot en met zondag van 12 tot 5 uur.

 

Kunstenaars: